Κοιλιοπλαστική

με VASER 3D & 4D High–Definition λιποαναρρόφηση, γράμμωση και τόνωση των κοιλιακών μυών!

Hybrid Tummy Tuck

by Dr Nikolaos Maltzaris
Κοιλιοπλαστική μαζί με λιποαναρρόφηση - γράμμωση και τόνωση των κοιλιακών μυών.

Κοιλιοπλαστική ή πλαστική της κοιλιάς είναι η χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιείται με σκοπό την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, της περίσσειας του δέρματος και του πλεονάζοντος λίπους στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, την αποκατάσταση και σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος που έχουν υποστεί χαλάρωση.

Η επέμβαση αυτή αφορά γυναίκες και άνδρες

Στις γυναίκες πραγματοποιείται συνήθως μετά από πολλαπλές εγκυμοσύνες, για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών ραγάδων που σχηματίζονται, ενώ και στα δύο φύλα αντιμετωπίζει οριστικά την έλλειψη ελαστικότητας και τη χαλάρωση του δέρματος μετά από απώλεια βάρους, επεμβάσεις δακτυλίου ή γαστρικού bypass.

Vaser High Definition Lipo 360°

Τις περιπτώσεις όπου η αφαίρεση του λίπους και η χαλάρωση του δέρματος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με την έντονη αθλητική δραστηριότητα και τα διάφορα προγράμματα διατροφής πχ. εκσεσημασμένη χαλάρωση δέρματος, μεγάλες ηλικίες με μικρή ελαστικότητα δέρματος, τότε καταφεύγουμε στην κοιλιοπλαστική.

Με την κοιλιοπλαστική μειώνεται θεαματικά το μέγεθος της κοιλιάς και βελτιώνεται η συνολική εικόνα που παρουσιάζει το σώμα.

κρυολιπόλυση

Τεχνικές Κοιλιοπλαστικής

Στην προσπάθεια μας να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου η κοιλιοπλαστική ταξινομείται σε διάφορες κατηγορίες με πιο συχνή την γνωστή κλασική κοιλιοπλαστική.

Πρόκειται για αφαίρεση περίσσειας δέρματος και λίπους και σύσφιξη των κοιλιακών μυών με τομή πάνω από το εφήβαιο όπου εκτείνεται από τη μία λαγόνια ακρολοφία έως την άλλη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να μειώσουμε το μέγεθος μίας κρεμάμενης κοιλιάς.

Ανάλογα με την έκταση της επέμβασης η κλασική κοιλιοπλαστική διαρκεί από 2 συνήθως, έως και 3 ώρες.

Η mini κοιλιοπλαστική (mini abdominoplasty)

Η Mini κοιλιοπλαστική ενδείκνυται σε ενδιαφερόμενους με μικρή περίσσεια δέρματος και λίπους της κατώτερης κοιλίας,  όπου γίνεται μια τομή (παρόμοια με την τομή της καισαρικής ) και αφαιρείται μικρότερο τμήμα δέρματος κοιλιακής χώρας χωρίς την μεταφορά του ομφαλού.

Συνήθως εφαρμόζεται σε γυναίκες όπου είναι σχετικά λεπτές και τις απασχολούν οι ραγάδες ή δυσμορφίες που παρουσιάζονται στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος.

Η  τομή είναι σχετικά μικρή και τοποθετείται σε σημείο όπου καλύπτεται από το εσώρουχο. Η mini κοιλιοπλαστική διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή και μέθη και δεν απαιτείται η παραμονή του ασθενούς στην κλινική.

Υβριδική κοιλιοπλαστική (Hybrid Abdominoplasty)

Διαφοροποίηση της Mini κοιλιοπλαστικής ενδείκνυται σε ενδιαφερόμενους με μικρή περίσσεια δέρματος και λίπους της κατώτερης κοιλίας όπου οι υποκείμενοι κοιλιακοί μύες είναι χαλαροί και πραγματοποιείται αποκατάσταση και σύσφιξη με ράμματα.

Η κυκλοτερής κοιλιοπλαστική (circumferential abdominoplasty)

Η επέμβαση ονομάζεται επίσης και σωματικό λίφτινγκ (body lift ή belt lipectomy).

Είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά μετά από επέμβαση κατά της παχυσαρκίας (τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, διαμερισματοποίηση στομάχου), όπου η αφαίρεση δέρματος και λίπους είναι μεγάλη.

Αφαιρείται κυκλοτερώς δέρμα και λίπος γύρω από τη μέση ενώ πολύ συχνά συνδυάζεται με ταυτόχρονη ανόρθωση γλουτών και μηρών.

Η Λιποκοιλιοπλαστική High-Definition 360° Lipoabdominoplasty

Kοιλιοπλαστική με ταυτόχρονη σμίλευση της κοιλιακής χώρας με VASER High–Definition λιποαναρρόφηση, γράμμωση και τόνωση των κοιλιακών μυών.

κοιλιοπλαστική Δρ.Νικόλαος Μαλτζάρης8

Ο Δρ. Νικόλαος Μαλτζάρης, εφαρμόζει αποκλειστικά τη μέθοδο λιποαναρρόφησης Vaser 4D High Definition, την πλέον εξελιγμένη και πρωτοποριακή μέθοδο που ξεκίνησαν οι αστέρες του Hollywood μεταμορφώνοντας το σώμα τους.

Κοιλιοπλαστική μαζί με λιποαναρρόφηση - γράμμωση και τόνωση των κοιλιακών μυών.

Με τη μέθοδο λιποαναρρόφησης 4D High Definition, απομακρύνεται το περιττό λίπος με στόχο να έχουμε επίπεδη και δυναμικά γραμμωμένη κοιλιά, σφριγηλά μπράτσα, ανορθωμένους γλουτούς (χωρίς τοπικό πάχος) ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται και η μυική αρχιτεκτονική του σώματος. Οι κοιλιακοί μύες, τα 6-packs και 4-packs, οι δελτοειδείς και ραχιαίοι μύες τονίζονται και το σώμα έχει τη γράμμωση για την οποία σε άλλη περίπτωση θα απαιτούνταν χρόνια και εντατική άσκηση.

Δημιουργείται έτσι πιο αθλητικό και γραμμωμένο σώμα. Παράλληλα με τη λιποαναρρόφηση γίνεται και λιπομεταφορα. Μεταφέρεται δηλαδή το λίπος που έχει αφαιρεθεί προσθέτωντας καμπύλες σε άντρες και γυναίκες όπου το χρειάζονται

FAQ

Συχνες ερωτησεις και απαντησεισ

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Με οριζόντια τομή λίγα εκατοστά πάνω από το εφήβαιο σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύπτεται από το εσώρουχο.

Παρασκευάζεται το κοιλιακό τοίχωμα εώς τις θωρακικές πλευρές πραγματοποιείται ενίσχυση σύσφιξη των ορθών κοιλιακών μυών και διόρθωση της διάστασης τους με ράμματα εάν συνυπάρχει χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος αφού τραβιέται προς τα κάτω και μεταφέρεται ο ομφαλός στην νέα του θέση.

Τοποθετούνται παροχετεύσεις που αποτρέπουν τη δημιουργία συλλογής υγρού μετεγχειρητικά.

Η παραμονή στην κλινική είναι περίπου μια με δύο ημέρες, με την πλειοψηφία των ασθενών να εξέρχονται την επομένη του χειρουργείου.

Μετά το χειρουργείο ο ασθενής φοράει ειδικό κορσέ για 3-4  εβδομάδες.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και εξυπηρετείτε στην καθημερινότητα του για 4-5 ημέρες στο σπίτι.

Ο ασθενής δεν πονάει απλώς νιώθει ένα αίσθημα τάσης λόγω της σύσφιξης των κοιλιακών μυών και ενόχληση στη γραμμή συρραφής του δέρματος.

Η αίσθηση αυτή υποχωρεί με την λήψη παυσίπονης θεραπείας.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 7-10 ημέρες και να οδηγήσει μετά από 15 ημέρες.


Πλήρης δραστηριότητα επανέρχεται σε 1 μήνα περίπου.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 1-2 εβδομάδες και εξαρτάται από τη φύση αυτής και την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου.

Εργασίες που δεν απαιτούν έντονη σωματική κόπωση χρειάζονται μικρότερο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.

Πλήρης δραστηριότητα, αθλητικές δραστηριότητες και άρση βάρους επιτρέπονται μετά το πέρας τεσσάρων εβδομάδων και η οδήγηση επιτρέπεται εφόσον απαλλαγούν εντελώς από κάθε αίσθημα ενόχλησης ή περιορισμού κινήσεων.

Προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην συνολική εμφάνιση του σώματος, και όταν αυτό δεν εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς, η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, με επεμβάσεις αποκατάστασης κήλης και τοποθέτησης πλέγματος, με μειωτική στήθους, αντιμετώπιση γυναικομαστίας στους άντρες, κλπ.

Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που επιλέγουμε για την αντιμετώπιση εντοπισμένης συσσώρευσης κοιλιακού λίπους, τόσο στην πρόσθια επιφάνεια, όσο και στις πλάγιες κοιλιακές περιοχές, όταν δεν συνυπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και οι κοιλιακοί μύες είναι σε καλή κατάσταση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα.

Σε περιπτώσεις όμως όπου η χαλάρωση του κοιλιακού δέρματος είναι εμφανής, καθώς και σε περιπτώσεις που οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να διατηρήσουν τον τόνο τους (π.χ. μετά από εγκυμοσύνες, μεγάλες αυξομειώσεις βάρους κλπ.), τότε η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Η επέμβαση θεωρείται ασφαλής και το ποσοστό επιπλοκών είναι πάρα πολύ μικρό όταν τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες κατάλληλης προετοιμασίας της χειρουργικής επέμβασης.

Όπως σε κάθε  χειρουργική επέμβαση είναι δυνατόν να συμβούν «επιπλοκές» και στην κοιλιοπλαστική.

Δεν είναι συχνές και αναφέρονται όπως :

  • Συλλογή ορώδους υγρού (seroma). Συνήθως απορροφάται από μονό του, μερικές φορές όμως χρήζει να παροχετευτεί.
  • Επιμόλυνση τραύματος, που αντιμετωπίζεται με τη χρήση αντιβιοτικών.
  • Σε διαβητικούς ασθενείς ή καπνιστές είναι δυνατόν να παρατηρηθεί καθυστερημένη επούλωση του τραύματος, γι’ αυτό το λόγο συνιστάται διακοπή καπνίσματος για περίπου ένα μήνα πριν τη χειρουργική επέμβαση.
  • Θρόμβωση των φλεβών των κάτω άκρων, η οποία συνήθως εμφανίζεται όταν ο ασθενής δεν κινητοποιείται άμεσα μετά το χειρουργείο.
  • Μετεγχειρητικές ουλές. Δύσμορφες, Υπερτροφικές-ατροφικές ουλές, χηλοειδή, δεν συναντώνται συχνά, αλλά αν συμβούν αντιμετωπίζονται με συντηρητικές είτε χειρουργικές μεθόδους.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης μπορεί να είναι μόνιμα, ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση , και εφόσον ο ασθενής δεν υποβάλλει το σώμα του σε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Ο καλός προεγχειρητικός έλεγχος, η φυσική εξέταση, ο σωστός σχεδιασμός της επέμβασης και η κατάλληλη τεχνική που θα επιλέξει ο Πλαστικός Χειρουργός αποτελούν την εγγύηση του αποτελέσματος.

Το κόστος της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής εξαρτάται από την έκταση της χαλάρωσης του δέρματος και της διάστασης των κοιλιακών τοιχωμάτων και από το κατά πόσο ο/η ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί mini ή κλασική κοιλιοπλαστική.

Το τελικό κόστος της επέμβασης καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη, όπου θα αναλυθούν διεξοδικά οι λεπτομέριες της επέμβασης και οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου.

Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου!

Προγραμματισμός διαγνωστικού ραντεβού.
Πληκτρολογήστε το όνομα της θεραπείας που σας ενδιαφέρει. Ενημερώστε μας αν σας ενδιαφέρουν συνδυαστικές θεραπείες.

Discover more from Δρ. Νικόλαος Μαλτζάρης - Πλαστικός Χειρουργός

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top