Χημικό

Peeling για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των λεπτών ρυτίδων, τις δυσχρωμίες, τις ουλές ακμής ...

by Dr Nikolaos Maltzaris

Το χημικό peeling (chemical peeling), μία από τις αρχαιότερες δερματολογικές θεραπείες κατα την οποία εφαρμόζεται χημικό διάλυμα οξέως στο δέρμα για ορισμένη ώρα, προκαλώντας ελεγχόμενο επιφανειακό έγκαυμα στην επιδερμίδα και στο δέρμα για τη διόρθωση των ανωμαλιών του περιγράμματος και την αναγέννηση της κυτταρικής δραστηριότητας.

 

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των λεπτών ρυτίδων, τις δυσχρωμίες, τις ουλές ακμής και κάποιες προκαρκινικές καταστάσεις του δέρματος όπως η ακτινική υπερκεράτωση.
Εφαρμόζεται συνήθως στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τη ράχη των χεριών, ώς μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με RF Microneedling δίνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη χημικών peeling όπου διαχωρίζονται βάσει της επίδρασης τους στις στιβάδες του δέρματος.

Τα επιφανειακά χημικά peeling χαρακτηρίζονται και ώς weekend peel λόγω του ελάχιστου χρόνου αποθεραπείας, πραγματοποιούνται με οξέα φρούτων (υδροξυοξέα ή AHA). Τα διαλύματα αυτά επιδρούν μόνο στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος προκαλώντας ήπια απολέπιση που φρεσκάρει το δέρμα και βελτιώνει την εμφάνιση ήπιων δυσχρωμιών και των λεπτών ρυτίδων.

Τα χημικά peeling ενδιάμεσου βάθους που πραγματοποιούνται με γλυκολικό (glucolic acid) και τριχλωροξικό (TCA) οξύ και επιδρούν στις εξωτερικές και τις μεσαίες στιβάδες του δέρματος. Η θεραπεία βοηθά στην αντιμετώπιση κηλίδων του δέρματος, λεπτών γραμμών και ρυτίδων, χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση μερικών προκαρκινικών καταστάσεων του δέρματος όπως η ακτινική υπερκεράτωση.

Τα βαθιά χημικά peeling που πραγματοποιούνται με πυκνά διαλύματα τριχλωροξικού οξέως (TCA) και φαινόλης και επιδρούν στις μεσαίες και βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Η θεραπεία βοηθά στη βελτίωση μέτριων και βαθιών ρυτίδων, κηλίδων, επιφανειακών ουλών και περιοχών του δέρματος με έντονη φωτογήρανση.

Χρόνος αποθεραπείας και πιθανές παρενέργειες

Όσο πιο βαθύ είναι το χημικό peeling τόσο πιο έντονα είναι τα αποτελέσματά του, αλλά και τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος αποθεραπείας και η εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειων.

Το δέρμα μετά από ένα χημικό peeling είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ήλιο. Βασική προϋπόθεση είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών, όπως η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας.

ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου!

Κλείστε το Διαγνωστικό Ραντεβού σας!
Ο Προσωπικός σας σύμβουλος θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.
Ενημερώστε μας αν σας ενδιαφέρουν συνδυαστικές θεραπείες
Scroll to Top