Exosomes

Η εξέλιξη της αναγεννητικής ιατρικής έχει φέρει την επανάσταση στις θεραπευτικές εφαρμογές.

Η καινοτόμος θεραπεία exosomes αποτελεί μια επανάσταση στις θεραπευτικές εφαρμογές, με βάση τα αυτόλογα εξωσώματα αιμοπεταλίων ή αλλιώς Exosomes, το οποίο τροφοδοτεί τα κύτταρα με όλη την απαραίτητη πληροφορία ώστε να αναπλάθει και να αναγεννά τον δερματικό ιστό εκ των έσω.

Βελτιώνει τις λειτουργίες και την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται δερματολογικές βλάβες όπως ακμή, μέλασμα, χαλάρωση, λεπτές ρυτίδες και διεσταλμένοι πόροι δίνοντας μία ομοιόμορφη όψη και υγιή επιδερμίδα.

Συγκεκριμένα, τα Exosomes, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αναγεννητική δράση των κυττάρων, συλλέγονται με ειδικό τρόπο μέσω μίας ειδικής συσκευής.

Τα Exosomes λειτουργούν ως φυσικοί «βιοαναζωογονητές» και αγγελιαφόροι μεταξύ των κυττάρων μεταφέροντας πληροφορίες και θρεπτικά συστατικά μέσα τους.

Κατά τη θεραπεία EXOSOMES, εξάγεται ένα αυτόλογο filler το οποίο μπορεί να γεμίσει ειδικά σημεία του προσώπου με απόλυτη ασφάλεια και φυσικό τρόπο.

Με το Exosomes, τα κύτταρα αναζωογονούνται!

Το Exosomes αξιοποιεί τη δύναμη άνω των 2 δισεκατομμυρίων λυοφιλοποιημένων αυτόλογων εξωσωμάτων αιμοπεταλίων,  που προέρχονται από βλαστοκύτταρα, ισχυρών αυξητικών παραγόντων, πεπτιδίων, συνενζύμων, μετάλλων, αμινοξέων και βιταμινών.

Το Exosomes είναι μέρος του νεότερου όρου στη σύγχρονη αισθητική πλαστική χειρουργική, γνωστό ως αναγεννητική ιατρική. Η αναγεννητική ιατρική επιδιώκει να θεραπεύσει τις βασικές αιτίες πολλών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης του δέρματος.

Exosomes αντί PRP και Βλαστοκυττάρων

Σε αντίθεση με τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, η εξωσωμική θεραπεία δεν περιλαμβάνει τη χρήση αυτόλογων κυττάρων στο σώμα σας. Αντίθετα, τα εξωσώματα εξάγονται από μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα (MSC) και αποστειρώνονται.

Τα εξωσώματα προέρχονται από βλαστοκύτταρα και έχει βρεθεί ότι περιέχουν διάφορους αυξητικούς παράγοντες που είναι αναπόσπαστοι στις διαδικασίες επούλωσης του σώματος.

Τα βλαστοκύτταρα, το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet-Rich Plasma PRP) και τώρα τα Exosomes αποτελούν μέρος της διαδικασίας αναγεννητικών κυττάρων του δέρματος.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για την περιποίηση προσώπου Vampire PRP που έγινε δημοφιλής από την Kim Kardashian. Αυτή η διαδικασία προσώπου PRP απαιτεί αιμοληψία από εσάς

Το Lanluma είναι ενέσιμο filler πολυ-L-γαλακτικού οξέος (PLLA) σε μορφή εναιωρήματος. Ενεργοποιεί τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου αυξάνοντας την πληρότητα και προσθέτοντας όγκο αντιμετωπίζοντας την ιστική ατροφία τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα

Τώρα που τα εξωσώματα είναι διαθέσιμα, οι περισσότεροι ασθενείς δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε αιμοληψία. Τα Exosomes είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP).

FAQ

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Το Exosome εφαρμόζεται στο δέρμα σας είτε με filler είτε με microneedling.

Ο ορός Exosome μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μετά από μια προηγμένη θεραπεία με λέιζερ όπως RF Microneedling.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν ο ορός προστίθεται μετά από μια προηγμένη θεραπεία με λέιζερ όπως microneedling με RF, καθώς ο χρόνος επούλωσης θα μειωθεί.

Επιπλέον, με τα ανοίγματα που δημιουργούνται από το RF Microneedling, τα βαθιά κανάλια επιτρέπουν την καλύτερη διείσδυση του εξωσώματος στα κατώτερα στρώματα του δέρματος.

Τα κύτταρα του δέρματος σας θα στείλουν καλύτερο κυτταρικό σήμα που τελικά οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα δέρματος και πιο νεανική εμφάνιση.

Το Exosome είναι η πιο πρωτοποριακή ανακάλυψη για κλινικά αποδεδειγμένη αναζωογόνηση και ανάπλαση του δέρματος.

Για γυναίκες και άντρες  που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος τους από μέσα προς τα έξω, μια εξωσωματική θεραπεία προσώπου είναι μια θεραπεία εκλογής.

Δίνουν στο δέρμα την ικανότητα να αναδομείται και να παραμένει ελαστικό και δυνατό.

Τα εξωσώματα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των εξωτερικών σημαδιών γήρανσης και βοηθώντας το σώμα να αυτοθεραπευθεί με φυσικό τρόπο.

Μελέτες έχουν δείξει πρόσφατα ότι τα εξωσώματα μπορούν:

 • Μείωση ρυτίδων και λεπτών γραμμών
 • Μείωση των ουλών ακμής
 • Βοηθά στην ανάπλαση και αποκατάσταση των ιστών
 • Αναζωογόνηση στα κατεστραμμένα τριχοθυλάκια
 • Αύξηση παραγωγής κολλαγόνου
 • Σύσφιξη
 • Αναδιαμόρφωση ελαστίνης
 • Ενίσχυση ελαστικότητας του δέρματος
 • Βελτίωση της υφής της επιδερμίδας
 • αναδιαμόρφωση του οβάλ- γέμισμα σημείων του προσώπου
 • αναβάθμιση της ποιότητας του δέρματος
 • ενίσχυση του προστατευτικού μηχανισμού του δέρματος και πρόληψη κατά των βλαβών του περιβάλλοντος, βοηθώντας στην επούλωση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος.

Εάν κάνετε άλλες θεραπείες με ραδιοσυχνότητες ή λέιζερ, η προσθήκη μιας θεραπείας Exosome είναι φανταστική επιλογή.Τα αποτελέσματα της θεραπείας σας θα βελτιωθούν και η διαδικασία επούλωσης θα είναι νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθούν μερικές θεραπείες με τις οποίες μπορεί να συνδυαστεί ένα εξωσωματικό πρόσωπο:

 • Peeling
 • Laser Resurfacing
 • RF Microneedling με ραδιοσυχνότητες

Ο συνδυασμός Exosome προσώπου με RF microneedling έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Τα μικροτραύματα που προκαλούνται από τις βελόνες διεγείρουν το σώμα να παράγει περισσότερους αυξητικούς παράγοντες για επούλωση καθώς και να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αυτά τα ελεγχόμενα τραύματα επιτρέπουν στα εξωσώματα και τους ορούς να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, κάτι που τελικά κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική.

Τα εξωσώματα μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική επούλωση, ειδικά όταν χορηγούνται βαθιά στο δέρμα. Το δέρμα θα είναι σε θέση να αναδομηθεί με φυσικό, υγιή τρόπο από μέσα προς τα έξω. Μας αρέσει να προσθέτουμε ένα Exosome στις αγαπημένες μας συσκευές RF Microneedling.

Αν και μια θεραπεία Exosomes είναι ακόμα σχετικά νέα, έχει χρησιμοποιηθεί για την επιτυχή αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων και καταστάσεων για τους ασθενείς.

Παθήσεις για τις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί αυτή η θεραπεία περιλαμβάνουν:

 • Βλάβη από τον ήλιο, προβλήματα μελάγχρωσης: Μειώνει αισθητά την εμφάνιση χρωστικής που σχετίζεται με την ηλικία.
 • Κάνει ορατά το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο νεανικό!
 • Ρυτίδες: Μειώνει ορατά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
 • Αφυδατωμένο δέρμα: Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα.
 • Ανομοιόμορφος τόνος δέρματος: Προωθεί μια πιο λαμπερή και ομοιόμορφη τονισμένη επιδερμίδα.
 • Ουλές ακμής.
 • Rosacea.
 • Αλωπεκία – Τριχόπτωση

Για όσους υποφέρουν από αυτά τα προβλήματα, η χρήση εξωσωματικών θεραπειών θα μπορούσε να είναι θεραπεία εκλογής.

 

Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως 6-8 μήνες.

Δρ. Νικόλαος Μαλτζάρης-Πλαστικός Χειρουργός
Scroll to Top