Ανόρθωση

(Λίφτινγκ) μηρών

by Dr Nikolaos Maltzaris

Σας ταλαιπωρεί η χαλάρωση στους μηρούς σας;

Δεν μπορείτε να βρείτε ρούχα που να σας ταιριάζουν;

Έχετε πεσμένους μηρούς που σας φέρνουν σε αμηχανία;

Η ανόρθωση ή λίφτινγκ μηρών

επαναφέρει το νεανικό σχήμα των μηρών και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και του πλεονάζοντος λίπους.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες με μεγάλη χαλάρωση δέρματος στην περιοχή των μηρών, συνήθως μετά απο αυξομειώσεις ή μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Καλή γενική κατάσταση υγείας και με ρεαλιστικές προσδοκίες.

Η επέμβαση

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου από 2,5 με 3 ώρες και εξαρτάται από τη χειρουργική τεχνική. Η ανόρθωση μηρών συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του τοπικού λίπους της περιοχής. Η τομή σχεδιάζεται στη μηροβουβωνική πτυχή ετσι ώστε να ακολουθεί τις φυσιολογικές πτυχές του σώματος, ενώ η έκταση της είναι ανάλογη του μεγέθους της χαλάρωσης του δέρματος. Σε ειδικές περιπτώσεις βαριατρικών ασθενών με μεγάλη περίσσεια δέρματος, η τομή είναι μεγαλύτερη και κάθετη μέχρι τη μεσότητα των μηρών. Αφαιρείται ο πλεονάζον δερματολιπώδης ιστός, αναρτάται και καθηλώνεται ο μηρός στην περιοχή του ηβικού οστού. Η ουλή καλύπτεται στη βουβωνική πτυχή και σταδιακά επουλώνεται.
ανόρθωση λίφτινγκ μηρών Δρ. Μαλτζάρης

Η περίοδος αποθεραπείας

Η ανάρρωση είναι σχετικά γρήγορη, δεν είναι επίπονη, είναι όμως απαιτητική λόγω της ανατομικής περιοχής και της δυσκολίας βάδισης άμεσα μετά το χειρουργείο. Συνήθως δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική.

Τοποθετείται ένας ειδικός ελαστικός κορσές για περίπου 2-3 εβδομάδες και η ενδιαφερόμενη ακολουθεί τις μετεγχειρητικές οδηγίες κατ’ οίκον. Η επάνοδος στην εργασία δεν απαιτεί συνήθως περισσότερο από 14 ημέρες. Οι αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να ξαναξεκινήσουν μετά απο 6-7 εβδομάδες.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές που μπορεί να δημιουργηθούν μετά από την επέμβαση ανόρθωσης μηρών δεν είναι συχνές αλλά υπάρχουν όπως και σε κάθε χειρουργική επέμβαση. Το σημαντικότερο είναι ότι αντιμετωπίζονται ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες. Αναφορικά λοιπόν μπορεί να παρουσιαστεί φλεγμονή, αιμορραγία-αιμάτωμα, σέρωμα, παρατεταμένη επούλωση των τομών, διάσπαση τραύματος, μετεγχειρητικές ουλές.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά. Η αλλαγή στους μηρούς είναι εντυπωσιακή καθώς αλλάζει εντελώς η εικόνα των κρεμάμενων και χαλαρών μηρών και βελτιώνεται συνολικά η εμφάνιση του σώματος από τη μέση και κάτω.

ανόρθωση μηρών Δρ. Μαλτζάρης final

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο με το Δρ. Μαλτζάρη θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες σας και οι λεπτομέρειες της επέμβασης.

Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου!

Προγραμματισμός διαγνωστικού ραντεβού.
Πληκτρολογήστε το όνομα της θεραπείας που σας ενδιαφέρει. Ενημερώστε μας αν σας ενδιαφέρουν συνδυαστικές θεραπείες.

Discover more from Δρ. Νικόλαος Μαλτζάρης - Πλαστικός Χειρουργός

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top