3D

Eyelid Lift - Βλεφαροπλαστική

by Dr Nikolaos Maltzaris

Τα μάτια μας αποτελούν τον καθρέπτη της ψυχής… παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην αισθητική του προσώπου, κεντρικό σημείο της προσωπικότητας μας και η όψη τους επηρεάζει σαφώς τη συνολική εικόνα μας.

Η χειρουργική των βλεφάρων (επιστημονικός όρος βλεφαροπλαστική) είναι μία διαδικασία αφαίρεσης περιττού δέρματος, συνήθως μαζί με λίπος και μυ από τα άνω και κάτω βλέφαρα.

Η βλεφαροπλαστική αποσκοπεί στη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος των βλεφάρων (βλεφαροχάλαση) και στη διόρθωση του προεξέχοντος περιοφθάλμιου λίπους, τις κοινώς λεγόμενες “σακκούλες“, χαρακτηριστικά που μας κάνουν να δείχνουμε πιο κουρασμένοι, ενώ μπορεί επίσης να επηρεάζουν την όρασή μας.

Βλεφαροπλαστική 3D Eyelid LIFT

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία και ρεαλιστικές προσδοκίες. Οι περισσότεροι είναι 30 ετών και άνω, αλλά εάν τα πεσμένα βλέφαρα και οι σακούλες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα σας, μπορείτε να αποφασίσετε να κάνετε την επέμβαση και σε μικρότερη ηλικία. Με την πάροδο των ετών το δέρμα των βλεφάρων χαλαρώνει (βλεφαροχάλαση), οι μυες αποδυναμώνονται και φαίνεται λίπος γύρω από τα μάτια, προκαλώντας “σακούλες”.

Άνω βλεφαροπλαστική

Η άνω βλεφαροπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί 45 λεπτά. Η τομή της βλεφαροπλαστικής γίνεται περίπου  0,8 – 1εκ. πάνω από τις βλεφαρίδες του άνω βλεφάρου, στη φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου. Δίνοντας την δυνατότητα να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους.

Η σύγκλιση της τομής πραγματοποιείται με ράμμα το οποίο αφαιρείται μετά από 5-7 ημέρες. Η τομή λόγω του σχεδιασμού κρύβεται τέλεια μέσα στη φυσιολογική πτυχή του βλεφάρου (κογχοβλεφαρική αύλακα) και όταν επουλωθεί είναι δυσδιάκριτη

Κάτω βλεφαροπλαστική

Η κάτω βλεφαροπλαστική γίνεται με συνδυασμένη αναισθησία, δηλαδή με συνδυασμό μέθης και τοπικής αναισθησίας είτε με γενική αναισθησία .
Αφορά άτομα με χαλάρωση του κάτω βλεφάρου και έντονη ρυτίδωση του δέρματος, πρόπτωση λίπους κυρίως στο μέσο και έξω λιπώδες διαμέρισμα και αποκάλυψη του κάτω τμήματος του οφθαλμικού κόγχου (tear trough-λεκάνη δακρύων).
Η τομή της κάτω βλεφαροπλαστικής ανάλογα με τις ενδείξεις μπορεί να γίνει εσωτερικά του βλεφάρου  στον επιπεφυκότα (transconjuctival) ή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.
Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος που προκαλεί τις ρυτίδες, αφαιρείται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, υπεύθυνη για τις ‘‘σακούλες’’.

Συνδυαστικές επεμβάσεις

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο, facelift λίφτιγκ προσώπου ή ανύψωση φρυδιών (brow lift – μετωπιαίο λίφτιγκ), αφαίρεση ξανθελασμάτων. Τα ξανθελάσματα είναι κιτρινωπές πλάκες λίπους που συχνά συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα των βλεφάρων. Σε μερικούς ασθενείς σχετίζονται με αυξημένη χοληστερίνη, σε άλλους δεν γνωρίζουμε την αιτία.

Προγραμματίζοντας την επέμβαση σας

Πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε επέμβαση βλεφαροπλαστικής, σκεφτείτε προσεκτικά ποιες είναι οι προσδοκίες σας.

Η επίσκεψη στο ιατρείο είναι πολύ σημαντική. Θα αναλυθούν διεξοδικά το ιατρικό ιστορικό, οι επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες σας, οι λεπτομέρειες της επέμβασης και τυχόν επιπλοκές αυτής.

Η βλεφαροπλαστική δεν θεωρείται επώδυνη επέμβαση. Τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες παρατηρείται  ένα ήπιο οίδημα και εκχυμώσεις (μελανιές) τα οποία προοδευτικά υποχωρούν και εξαφανίζονται σε 5-7 ημέρες. Το αισθητικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό άμεσα και ολοκληρώνεται μετά το δεύτερο μήνα.

Ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές

H βλεφαροπλαστική αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας και ανήκει στις επεμβάσεις εκείνες με τις οποίες επιτυγχάνουμε αναγέννηση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και σε συνδυασμό με την εμπειρία του ιατρού μηδενίζονται. Παρ΄όλα αυτά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα εμφάνισης όπως φλεγμονή, αιμάτωμα, οι οποίες αντιμετωπίζονται ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα στο χρόνο;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να τονώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση σας, απολαμβάνοντας ένα βλέμμα ξεκούραστο και νεανικό για πάνω από δέκα χρόνια.

Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου!

[contact-form-7 id="0994e9d" title="Φόρμα επικοινωνίας"]
Scroll to Top