Απαλλάξου

από την χαλάρωση στα μπράτσα με τη Βραχιονοπλαστική.

by Dr Nikolaos Maltzaris
Βραχιονοπλαστική - Αποκατάσταση της χαλάρωσης των βραχιόνων (Μπράτσα)

Με την πάροδο της ηλικίας η παχυσαρκία, οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους – απώλεια βάρους και η κληρονομικότητα είναι οι κύριοι παράγοντες χαλάρωσης των βραχιόνων (μπράτσα), παρουσιάζοντας την χαρακτηριστική εικόνα του φαινόμενου της αιώρας (loose hammocklike effect) είτε bat wings (φτερά της νυχτερίδας). Η σωματική άσκηση δεν αρκεί για να βελτιωθεί η εικόνα τους. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να εκθέτουν σε κοινή θέα τα μπράτσα τους, προκαλώντας απώλεια της αυτοπεποίθησης τους και ζητώντας τη λύση στην πλαστική χειρουργική.

Πως γίνεται η βραχιονοπλαστική;

Σε περιπτώσεις νέων με ικανοποιητικό δερματικό τόνο, μικρή χαλάρωση δέρματος και περίσσεια λίπους η υψηλής ευκρίνειας λιποαναρρόφηση ( HD liposuction) δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Από μία μικρή οπή 2mm εισάγεται ειδική κάνουλα που στο άκρο της φέρει κεφαλή υπερήχων προκαλώντας σύσφιγξη του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται εντελώς οι τομές στο βραχίονα και τη μασχάλη.

Σε περιπτώσεις μέτριας χαλάρωσης δέρματος η συνηθέστερη τομή είναι αυτή που κρύβεται στο εσωτερικό της μασχάλης και περιλαμβάνει συνδυασμό mini βραχιονοπλαστικής και υψηλής ευκρίνειας λιποαναρρόφηση (HD liposuction).

Σε περιπτώσεις εκτεταμένης χαλάρωσης δέρματος, η αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και της περίσσειας λίπους γίνεται με μια τομή κατα μήκος στο εσωτερικό τμήμα του βραχίονα. Η τομή αν και δυσδιάκριτη στις κινήσεις των χεριών με την πάροδο του χρόνου, είναι εμφανής περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση και πρέπει να συναποφασίζεται προεγχειρητικά με την ενδιαφερόμενη.

Συνδυαστικές επεμβάσεις

Σύνηθες φαινόμενο είναι η χαλάρωση των βραχιόνων μετά απο μεγάλη απώλεια βάρους είτε επεμβάσεις αντιμετώπισης παχυσαρκίας να συνυπάρχει με την χαλάρωση στην κοιλιά, τους μηρούς, τους μαστούς, στο θώρακα οπότε θα πρέπει να προταθεί μία συνολική  αντιμετώπιση με συνδυασμό επεμβάσεων κοιλιοπλαστικής, ανόρθωσης μηρών, ανόρθωσης μαστών αντιμετώπισης γυναικομαστίας σε ένα ή και δύο χειρουργικούς χρόνους εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Συχνές ερωτήσεις

Η ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα είτε την επόμενη σε συδυαστικές επεμβάσεις φέροντας ελαστική επίδεση, ακολουθώντας τις μετεγχειρητικές οδηγίες στο σπίτι. Η χρήση συμπιεστικών ρούχων-μανίκια για 3-4 εβδομάδες βοηθάει στην ταχύτερη απορρόφηση των οιδημάτων. Η ανάρροπη θέση των άνω άκρων επιταχύνει την επούλωση. Τα ράμματα δεν αφαιρούνται καθώς απορροφώνται μόνα τους.

Αν και συμβαίνουν σπάνια περιλαμβάνουν φλεγμονή, αιμάτωμα, σέρωμα, διαταραχή αισθητικότητας της περιοχής, διάσπαση τραύματος (ειδικά στη μασχάλη), υπερτροφικές ουλές οι οποίες αντιμετωπίζονται ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα η ασθενής μπορεί να εξυπηρετηθεί στην καθημερινότητα της. Υπάρχει ήπιο οίδημα το οποίο υποχωρεί σε 10-14 ημέρες. Επιστροφή στις κοινωνικές δραστηριότητες και στην εργασία μετά από 7 ημέρες. Για 2 εβδομάδες καλό θα είναι η αποφυγή άρσης βάρους και η καταπόνηση στα άνω άκρα.
Η σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά το πέρας 4 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής είναι άμεσα εμφανή και μόνιμα.
Αποκαταθιστώντας για πάντα τη χαλάρωση του δέρματος και την περίσσεια λίπους στην έσω επιφάνεια του βραχίονα, το περίγραμμα και τη συμμετρία των βραχιόνων. Αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση.

Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου!

Κλείσε το διαγνωστικό ραντεβού σου!

    Scroll to Top