Συνδυαστικές

θεραπείες αντιμετώπισης της Κυτταρίτιδας.

 

 Οι περισσότερες γυναίκες,

χωρίς μάλιστα να αποτελούν εξαίρεση τα αδύνατα και καλλίγραμμα σώματα ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή κυτταρίτιδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τη συχνότερη αισθητική πάθηση του δέρματος. Οι σύγχρονες ιατρικές θεραπείες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δράσουν στην αιτία του προβλήματος, καταπολεμώντας έτσι την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού» και τις «λακκουβίτσες» του δέρματος.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται κυρίως στην ανομοιογενή εναπόθεση λίπους στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό όπως επίσης και στην κατακράτηση υγρών. Η κακή κυκλοφορία του αίματος, η μείωση της οξυγόνωσης των ιστών και ο απορρυθμισμένος μεταβολικός ρυθμός έχουν ώς αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα του και να γίνεται ινώδες. Τα πιο συνηθισμένα αίτια είναι ο κληρονομικός παράγοντας, οι ορμονικές δυσλειτουργίες, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα σημεία του σώματος με τη συχνότερη εμφάνισή της κυτταρίτιδας είναι οι μηροί, τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική τους επιφάνεια, οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά και τα μπράτσα.

Συνδυαστικές θεραπείες εξατομικευμένα πρωτόκολλα κατά της κυτταρίτιδας για την εξάλειψη των δυσμορφιών της επιδερμίδας, αποκατάσταση της χαμένης ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και την καταπολέμηση της συσσώρευσης των λιποκυττάρων.

 

Οζονοθεραπεία

Η οζονοθεραπεία είναι μια επαναστατική μέθοδος που χρησιμοποείται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. To όζον είναι αέριο, μια αλλοτροπική μορφή οξυγόνου ( τριατομικό οξυγόνο – O3). Το οξυγόνο-όζον λαμβάνεται απο ειδικό μηχάνημα στις επιθυμητές συγκεντρώσεις και με τεχνικές μεσοθεραπείας διεισδύει στο υποδόριο με μικροενέσεις εντελώς ανώδυνα. Η θεραπεία με όζον πλεονεκτεί γιατί δεν έχει αντενδείξεις, δεν παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα είτε εκχυμώσεις στο σημείο της ένεσης. Μηδενικός χρόνος αποθεραπείας και άμεσα επιστρέφετε στις δραστηριότητες σας. Η επανάληψη δε της θεραπείας βάσει πρωτοκόλλου και ανάλογα με την κάθε περίπτωση μία ανά 7-15 ημέρες.

 

 O μηχανισμός δράσης της όζονοθεραπείας

  • Διάσπαση (οζονόλυση) των αλυσίδων των ακόρεστων λιπαρών οξέων στο διπλό δεσμό άνθρακα, μειώνοντας τις αλυσίδες και καθιστώντας τες υδρόφιλες και επομένως αποβάλλονται εύκολα μέσω των ούρων.
  • Το όζον είναι υδρόφοβο, προκαλεί απομακρύνση των διάμεσων υγρών (οίδημα) τόσο λόγω κυτταρίτιδας όσο και λόγω κακής κυκλοφορίας.
  • Βελτίωση αιματικής μικροκυκλοφορίας και της οξυγόνωσης στις περιοχές εφαρμογής, διότι το όζον αυξάνει την βιωσιμότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων, προκαλεί αύξηση του 2-3 διφωδφογλυκιδίου, που είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση οξυγόνου στους ιστούς.
  • Ενεργοποιεί επανορθωτικούς μηχανισμούς αντιοξειδωτικής προστασίας
  • Ενισχύει τη δράση του αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, δημιουργώντας άμεσα ισχυρό και    αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα

 

Θεραπεία Κυτταρίτιδας Spherofill

Το Spherofill Cell έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της ινώδους κυτταρίτιδας και βασίζεται στην τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων. Λειτουργεί μέσω ενός ενδοδερμικού ανιχνευτή RFR με ειδική μικροβελόνα. Στοχεύοντας επιφανειακά είτε βαθύτερα στην εξάλειψη των ινώσεων μέσω της θερμικής διέργεσης των ραδιοσυχνοτήτων, προκαλεί θερμική καταστροφή των λιποκυττάρων και διέγερση των ινοβλάστων για την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Η θεραπεία συνδυάζεται με έγχυση υαλουρονιδάσης και προιόντων μεσοθεραπείας για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του και να παρατείνει την αισθητική και θεραπευτική δράση.

 

Μεσοθεραπεία

Η Μεσοθεραπεία είναι μια πολύ διαδεδομένη ενέσιμη θεραπεία απόλυτα ασφαλής ιδανική για την πρόληψη και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Χρησιμοποιούνται  εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας με βάση τα διεθνή στάνταρ για την αντιμετώπιση της τοπικής λιποδυστροφίας. Πραγματοποιείται με ειδικές πολύ λεπτές βελόνες με στόχο το διάλυμα ουσιών να περάσει το δερματικό φραγμό στο βαθύτερο δέρμα και στο υποδόριο λίπος, αντιμετωπίζοντας την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα.

 

Θεραπείες με ραδιοσυχνότητες Coaxmed

Η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων βασίζεται στη διοχέτευση ενέργειας στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, δημιουργούνται διαθερμικά κύματα, τα οποία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος για περαιτέρω βελτίωση της σιλουέτας.

Scroll to Top