Τι είναι

οι Σωληνωτοί Μαστοί - Tuberous Breasts

by Dr Nikolaos Maltzaris
ΣΩΛΗΝΩΤΟΙ ΜΑΣΤΟΙ - Αυξητική μαστών

Οι Σωληνωτοί μαστοί (tuberous breasts)

είναι μια συγγενής (εκ γενετής) δυσμορφία των μαστών, ασαφούς αιτιολογίας διαταραχή κατά την εμβρυϊκή ζωή, με χαρακτηριστικά τα οποία εμφανίζονται στην εφηβική ηλικία κατά τη διαμόρφωση του στήθους με αποτέλεσμα την ανώμαλη ανάπτυξη του όγκου και του σχήματος του μαστού.

Η αισθητική δυσμορφία ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα και μπορεί να επηρεάζει τον έναν είτε αμφότερους τους μαστούς, με ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις για την νεαρή έφηβη κοπέλα, που νιώθει αμηχανία για το σώμα της και έχει μειωμένη αυτοεκτίμηση.

Τα κύρια κλινικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σωληνωτού μαστού είναι η υποπλασία και η ασυμμετρία των μαστών.

Η πρώτη περιγραφή τους έγινε το 1976 (Rees-Aston) ανάλογα με το βαθμό υποπλασίας μπορεί να είναι ελαφράς, μέτριας η σοβαρής δυσμορφίας. Κατα την ανάπτυξη του μαστού, η ύπαρξη ενός ρικνωτικού ινώδους δακτυλίου στη βάση του, εμποδίζει την οριζόντια και κάθετη έκπτυξη οδηγώντας σε σωληνωτή διαμόρφωση.

Το σύμπλεγμα θηλή-θηλαία άλω συνήθως είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το μικρό μέγεθος του μαστού, με την υπομάστια πτυχή να βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση

Γυναίκες μετά την ενηλικίωση κλινικά υγιής οι οποίες επιθυμούν τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των μαστών.

ΣΩΛΗΝΩΤΟΙ ΜΑΣΤΟΙ

Η επέμβαση

Η χειρουργική αποκατάσταση των σωληνωτών μαστών αποτελεί μια σύνθετη επέμβαση προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετρία μεταξύ των δύο μαστών και η αρμονία τους σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της γυναίκας.

Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος 2-3 ώρες. Η επιτυχία της επέμβασης καθορίζεται από την εξατομικευμένη προεγχειρητική αξιολόγηση και τον άρτια εκτελεσμένο συνδυασμό τεχνικών αυξητικής είτε ανόρθωσης των μαστών, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Με τομή λίγων εκατοστών στα όρια της άλως ή στην υπομάστια πτυχή δίνεται η δυνατότητα αναδιαμόρφωσης του μαζικού αδένα του σύμπλεγματος θηλή-θηλαία άλω, του δερματικού φάκελου και της υπομάστιας πτυχής. Ο ρικνωτικός δακτύλιος διαιρείται και η διόρθωση της υποπλασίας γίνεται με τη χρήση ενθέματος σιλικόνης και λιπομεταφοράς.

Η αυξητική στήθους και η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης πραγματοποείται με την τεχνική διπλού επιπέδου–dual plane η οποία πλεονεκτεί δίνοντας ένα πιό φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε σχέση με άλλες τεχνικές, εξασφαλίζοντας παράλληλα το θηλασμό.

ενθεματα χειρουργική μαστών μαλτζαρης

Μετά την επέμβαση

Συνήθως δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική και η ενδιαφερόμενη εξέρχεται την ίδια ημέρα του χειρουργείου φορώντας ένα ειδικό υποστηρικτικό στηθόδεσμο που στηρίζει τους μαστούς και βοηθά στη μείωση του οιδήματος, ακολουθώντας τις μετεγχειρητικές οδηγίες κατ’ οίκον. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και το σχήμα του στήθους θα βελτιώνεται συνεχώς καθώς θα υποχωρεί το μετεγχειρητικό οίδημα και τα σημάδια από τις τομές σταδιακά θα εξασθενούν. Η αποκατάσταση των σωληνωτών μαστών προσφέρει στη γυναίκα θετικότερη εικόνα του σώματος της, ανακτώντας τη μειωμένη αυτοεκτίμηση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

tubular breast6

Συχνές ερωτήσεις

Άμεσα μετά την επέμβαση θα κινητοποιηθείτε και θα πραγματοποιείτε ήπιες δραστηριότητες. Μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητα και στην εργασία σας σε μια εβδομάδα αναλόγως των απαιτήσων της εργασίας. Θα πρέπει βέβαια να αποφεύχθει η υπερβολική σωματική καταπόνηση για 2-3 εβδομάδες. Η πλήρης επάνοδος σε όλες τις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς συνιστάται μετά από 1 μήνα. 

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο με το Δρ. Μαλτζάρη θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες σας, οι λεπτομέρειες της επέμβασης και το κόστος.

Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου!

Κλείστε το Διαγνωστικό Ραντεβού σας!
Ο Προσωπικός σας σύμβουλος θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.
Ενημερώστε μας αν σας ενδιαφέρουν συνδυαστικές θεραπείες
Scroll to Top