Hybrid fillers

η Εξέλιξη και η Νέα Γενιά Υβριδικών Υλικών στον τομέα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο τομέας της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και δερματολογίας σημείωνει συνεχή εξέλιξη, με την ραγδαία ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υλικών.

 

Στον σύγχρονο κόσμο, τα hybrid dermal fillers (Υβριδικά πληρωτικά υλικά) αντιπροσωπεύουν μια νέα γενιά υλικών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, πτυχών και της απώλειας όγκου.

Τα hybrid dermal fillers, συνδυάζουν διάφορα υλικά για βέλτιστα αποτελέσματα. Τα υλικά αυτά περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, και βιοδραστικά στοιχεία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την εξέλιξη των hybrid dermal fillers, την διαδικασία εφαρμογής τους και το χρονικό πλαίσιο μέχρι να εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Η Εξέλιξη των DERMAL FILLERS

BOTOX-Fillers

Τα πρώτα dermal fillers εμφανίστηκαν στην αγορά πριν από δεκαετίες και χρησιμοποιούνταν κυρίως για την αντιμετώπιση ρυτίδων και απώλειας όγκου στο πρόσωπο.

Αρχικά, τα fillers κατασκευαζόνταν από Βόειο κολλαγόνο ή υαλουρονικό οξύ, αλλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει σημαντικά. Σήμερα, οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν υλικά όπως η γέλη υαλουρονικού οξέος, τα βιοδιασπώμενα πολυμερή και οι καλιστερίτες, με κάθε ένα από αυτά να έχει διαφορετικές χρήσεις και χαρακτηριστικά.

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ HYBRID DERMAL FILLERS

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα των dermal fillers είναι η εμφάνιση των “hybrid dermal fillers.” Τα hybrid fillers συνδυάζουν διάφορα υλικά για να παρέχουν βελτιωμένα αποτελέσματα. Αυτά τα νέα υλικά συνδυάζουν τα θετικά χαρακτηριστικά του υαλουρονικού οξέος και των καλιστεριτών για να προσφέρουν βιοδιέγερση,  μακροπρόθεσμη διάρκεια αντιγήρανσης και επανόρθωσης.

 

Τα πλεονεκτήματα των hybrid dermal fillers περιλαμβάνουν:

Μεγαλύτερη διάρκεια: Τα hybrid fillers διαρκούν περισσότερο από τα παραδοσιακά fillers, με ορισμένα από αυτά να προσφέρουν αποτελέσματα που διαρκούν έως και τρία χρόνια.

• Φυσική όψη: Η συνδυασμένη χρήση υλικών βελτιώνει τη φυσική εμφάνιση του προσώπου, αφού προσφέρει όγκο και εξάλειψη ρυτίδων.

• Ασφάλεια: Τα hybrid fillers έχουν υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

 

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πληρωτικά που παρέχουν όγκο, τα υβριδικά πληρωτικά παρέχουν βιοδιέργεση βαθιά δερματική ενυδάτωση.

 

Σε τι διαφέρει το hybrid dermal filler από τα άλλα δερματικά πληρωτικά υαλουρονικού οξέος;

Ένα hybrid dermal filler είναι ένα μοναδικό ενέσιμο υλικό κατασκευασμένο από υψηλή συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος (ΗΑ). Καθώς μεγαλώνουμε, η συγκέντρωση HA στο δέρμα μας μειώνεται. Αυτό το Hybrid filler προάγει την ενυδάτωση του δέρματος και το σχηματισμό κολλαγόνου χωρίς όγκο. Τα παραδοσιακά δερματικά πληρωτικά κάνουν το αντίθετο – δηλαδή δίνουν όγκο στο δέρμα και τους βαθύτερους ιστούς. Απλώνεται ομοιόμορφα μέσω του δέρματος και των υποκείμενων δομών σχηματίζοντας ένα ενυδατικό στρώμα, προάγοντας το σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

Πότε επιλέγω Υβριδικά πληρωτικά έναντι πληρωτικών αντικατάστασης όγκου;

Σκεφτείτε τα Hybrid fillers ως μια μέθοδο βιοδιέργεσης για τη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος, των γραμμών και των ρυτίδων χωρίς να προσθέσετε τη βαρύτητα των παραδοσιακών fillers.

 

Η Διαδικασία Εφαρμογής

Η εφαρμογή των hybrid dermal fillers απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες και εκπαίδευση από ιατρούς πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους. Η διαδικασία αρχίζει με μια λεπτομερή αξιολόγηση της περιοχής που πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται το υλικό σε στρώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του ασθενούς.

 

Πώς γίνεται η ένεση αυτού του δερματικού πληρωτικού;

Σε αντίθεση με τα δερματικά πληρωτικά που ενισχύουν τον όγκο, τα υβριδικά δερματικά πληρωτικά τοποθετούνται μέσα στο χόριο. Αυτό επιτρέπει την τέλεια ενσωμάτωση των ιστών. Αυτά τα μόρια προκολλαγόνου θα αρχίσουν να λειτουργούν αμέσως μετά την ένεση με μέγιστα αποτελέσματα 6 έως 12 εβδομάδες αργότερα.

 

Πότε Βλέπουμε Αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη μία εβδομάδα μετά την πρώτη συνεδρία, ωστόσο τα μέγιστα αποτελέσματα παρατηρούνται μετά από 6 εβδομάδες. Η παραγωγή κολλαγόνου απαιτεί χρόνο. Σε αντίθεση με τα πληρωτικά υλικά που παρέχουν όγκο, η μοναδική  δομή των Hybrid fillers επιτρέπει να ρέουν ελεύθερα μέσα στον υποδόριο ιστό και το χόριο στις περιοχές-στόχους, ενεργοποιώντας τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

(2), σε απόσταση ενός μήνα. Για ακραίες βλάβες και χαλαρότητα από τον ήλιο, μια άλλη συνεδρία τη 12η εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα του δέρματος και τις ρυτίδες. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές του ντεκολτέ, των χεριών και του λαιμού.

Πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα;

Αυτό το νέο υβριδικό πληρωτικό υλικό διαρκεί 12 – 36 μήνες. Μετά την αρχική θεραπεία, συνιστούμε την επανάληψη της θεραπείας μία φορά το χρόνο.

Τα αποτελέσματα θα φαίνονται φυσικά;

Όταν εφαρμόζεται με επιδεξιότητα και ακρίβεια, το αποτέλεσμα θα φαίνεται φυσικό. Τα υβριδικά fillers αντιμετωπίζουν τη γήρανση του προσώπου, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης και της ποιότητας του δέρματος, με ελάχιστες αλλαγές όγκου.

Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω εάν είχα άλλα δερματικά πληρωτικά;

Ναι, ωστόσο υπάρχει μια περίοδος «ψύξης» έως και τρεις μήνες. Τα υβριδικά πληρωτικά διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ τα παραδοσιακά πληρωτικά παρέχουν όγκο. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παραδοσιακά υλικά πλήρωσης βρίσκονται σε διαφορετικό ανατομικό επίπεδο. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ αντιρυτιδικών ενέσεων και υβριδικών πληρωτικών. Οι ενέσεις κατά των ρυτίδων είναι εξαιρετικές για τις ρυτίδες που προκαλούνται από την κίνηση. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα πόδια της χήνας, τα συνοφρυώματα και τις ρυτίδες στο μέτωπο. Τα δερματικά πληρωτικά για όγκο παρέχουν υποστήριξη όγκου και μαλακών ιστών.

Τα υβριδικά δερματικά πληρωτικά παρέχουν διέγερση κολλαγόνου με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές όγκου.

 

Συμπεράσματα.

Τα hybrid dermal fillers αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον χώρο της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της δερματολογίας. Με τη συνδυασμένη χρήση διαφορετικών υλικών, επιτυγχάνονται εντυπωσιακά αποτελέσματα που διαρκούν για πολύ καιρό. Είναι σημαντικό, όμως, να επισημάνουμε πως η εφαρμογή των hybrid dermal fillers πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους ιατρους πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η ακρίβεια της διαδικασίας.

Οι ασθενείς πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για να εξετάσουν τις επιλογές που έχουν για τη βελτίωση της εμφάνισής τους και να ενημερώνονται για τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση hybrid dermal fillers. Με τη σωστή διαδικασία και την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών, οι ασθενείς μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη αυτών των σύγχρονων τεχνικών για την ανανέωση και την αναζωογόνηση του δέρματός τους.

Discover more from Δρ. Νικόλαος Μαλτζάρης - Πλαστικός Χειρουργός

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top