Body Lift

Επιλογές μετά από μαζική απώλεια βάρους.

 

Η μεγάλη απώλεια βάρους μετά από επεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής ή με δίαιτα και άσκηση είναι μια μεγάλη και συναρπαστική εμπειρία για ανθρώπους που πολεμούν την επιμένουσα παχυσαρκία και προσπαθούν να ζήσουν μια υγιέστερη ζωή.

 

Παρόλα αυτά, σε πολλές περιπτώσεις, όταν το βάρος χαθεί το σώμα παρουσιάζει χαλαρό πλεονάζον δέρμα και περιοχές τοπικού πάχους σε διάφορες περιοχές του σώματος. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο και μπορεί να προκαλέσει αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Το πρόσωπο δεν μένει ανεπηρέαστο αλλά οι περιοχές που πλήττονται  περισσότερο είναι η κοιλιά, το στήθος και τα μπράτσα ενώ ακολουθούν οι μηροί και οι γλουτοί.

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία επεμβάσεων με στόχο την σύσφιξη με αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος, την αποκατάσταση του σχήματος του σώματος και την επαναφορά της χαμένης αυτοπεποίθησης. Ο σχεδιασμός προκειμένου να προχωρήσει κανείς σε επεμβάσεις αποκατάστασης των διαφόρων περιοχών γίνεται με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες και την ομαδοποίηση εφ όσον είναι εφικτό των επεμβάσεων, έτσι ώστε να μειωθεί ο συνολικός χρόνος αποθεραπείας και να εξασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση πιθανών επιπλοκών.

 

Επιλογές μετά από μαζική απώλεια βάρους
Body Lift: 

 

Η επεμβάσεις Body lift έχουν σχεδιαστεί με επικέντρωση σε όλες τις περιοχές του σώματος που επηρεάζονται μετά από σημαντική απώλεια βάρους εξ αιτίας του χαλαρού και πλεονάζοντος δέρματος. Επεμβάσεις που αφορούν στο άνω τμήμα του σώματος σχεδιάζονται με στόχο τον περιορισμό του δέρματος που περισσεύει στα μπράτσα, στην πλάτη και στην αποκατάσταση του πεσμένου στήθους.

Αντίστοιχα οι επεμβάσεις στο κάτω μέρος του σώματος αφορούν στην περιοχή της κοιλιάς των γεννητικών οργάνων, των γλουτών των μηρών και των γονάτων. Στις επεμβάσεις αυτές η περίσσια του δέρματος αφαιρείται με τρόπο ώστε αυτό που παραμένει να εμφανίζεται σφιχτό και ομαλό. Ανάλογα με τις επί μέρους ανάγκες ο σχεδιασμός αυτών των επεμβάσεων μπορεί να απαιτήσει περισσότερα από ένα στάδια, προκειμένου να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα με αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών.

Κοιλιοπλαστική: 

Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση που στοχεύει στις αναδιπλώσεις του δέρματος της κοιλιάς που παρατηρούνται συχνά μετά από μαζική απώλεια βάρους. Η όλη διαδικασία αποκαθιστά τη χαλάρωση των μυών της κοιλιάς και αφαιρεί το πλεονάζον δέρμα έτσι ώστε το δέρμα που παραμένει να είναι σφικτό και επίπεδο.

Λιποαναρρόφηση: 

Η λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος εκείνη που μας επιτρέπει να απαλλαγούμε από μικρές ή μεγάλες συγκεντρώσεις λίπους  σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος μετά από απώλεια βάρους. Αποτελεί ίσως την πιο δημοφιλή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που επιτυγχάνει την οριστική αφαίρεση τοπικού λίπους από οποιοδήποτε σχεδόν μέρος του σώματος.

Ανόρθωση μαστών: 

Η σημαντική απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και πτώση του των μαστών. Εφόσον ο όγκος που παραμένει είναι ικανοποιητικός, η χειρουργική ανόρθωση των μαστών μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα αποκαθιστώντας το σχήμα και τη σφριγηλότητα. Στην περίπτωση που ο μαστός έχει “αδειάσει” η επέμβαση τροποποιείται με την ταυτόχρονη τοποθέτηση ενός ενθέματος.

Αυξητική των μαστών: 

 Η αυξητική των μαστών με ενθέματα  προσθέτει όγκο σε ένα μαστό που φαίνεται μικρότερος μετά από απώλεια βάρους και εφ όσον η χαλάρωση του δέρματος είναι σχετικά μικρή. Μια τέτοια επέμβαση αποκαθιστά τη σωματική εικόνα και τονίζει τις καμπύλες του σώματος.

Βραχιονοπλαστική: 

Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που απευθύνεται στο χαλαρό και πολλές φορές ζαρωμένο δέρμα που μαζεύεται κάτω από τα μπράτσα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Η στρατηγική τοποθέτηση των τομών είναι σημαντική έτσι ώστε να είναι αδιάκριτες στη διαδρομή του χρόνου.

Ανόρθωση μηρών: 

Μετά από απώλεια βάρους, είναι δυνατόν να παρατηρηθεί έντονη χαλάρωση του δέρματος ιδιαίτερα στο εσωτερικό των μηρών. Η ανόρθωση των μηρών περιλαμβάνει την αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει με τρόπο ώστε να αποκαθιστά το περίγραμμα των μηρών και να μειώνει την όποια τριβή κατά τη βάδιση.

Ανόρθωση – αύξηση γλουτών: 

Αναφέρεται κατά καιρούς και σαν Βραζιλιάνικο lift των γλουτών. Περιλαμβάνει την αύξηση του όγκου των γλουτών με ενέσεις λίπους από άλλη περιοχή του σώματος καθώς και ανόρθωση με αφαίρεση δέρματος δίνοντας μια γεμάτη και πιο αθλητική εμφάνιση.

Ανόρθωση και ανανέωση προσώπου: 

Η απώλεια βάρους επηρεάζει την εμφάνιση του προσώπου με πολλούς τρόπους. Η μείωση του λιπώδους ιστού αυξάνει την χαλάρωση δημιουργώντας περίσσεια δέρματος και αυξάνοντας τις πτυχώσεις του δέρματος , ενώ παρατηρείται έμφαση των σημείων της γήρανσης με μετατόπιση προς τα κάτω των μαλακών μορίων και αύξηση ρυτίδων. Ξεκινώντας από τη χειρουργική ανόρθωση του προσώπου (face lift), μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων μη επεμβατικών θεραπειών μπορεί να προσφέρει ριζική ανανέωση στην εικόνα του προσώπου.

  • Για ποιο διάστημα χρειάζεται να παραμείνει κανείς στο νοσοκομείο;

Ο χρόνος παραμονής στην κλινική εξαρτάται από τον αριθμό και το είδος των επεμβάσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατή και η ημερήσια νοσηλεία αν και στις περιπτώσεις μεγάλων επεμβάσεων που αφορούν στο σώμα η διανυκτέρευση είναι δεδομένη.

  • Ποιο είναι το διάστημα ανάρρωσης;

Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από τον τύπο και τον αριθμό των επεμβάσεων στις οποίες υποβάλλεται κάποιος. Συνήθως αυτός κυμαίνεται μεταξύ μιας και δύο εβδομάδων.

  • Θα μείνουν ουλές;

Όπως με οποιαδήποτε άλλη επέμβαση οι μετεγχειρητικές ουλές είναι αναπόφευκτες. Στις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής η ελαχιστοποίηση των ουλών και η απόκρυψή τους αποτελούν μέρος του αρχικού σχεδιασμού.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα προσφεύγοντας στην πλαστική χειρουργική μετά από μαζική απώλεια βάρους;

Ίσως το ποιο σημαντικό είναι η δυνατότητα αξιοποίησης της προσπάθειας μείωσης του σωματικού βάρους. Η μαζική απώλεια βάρους μπορεί να έχει απογοητευτικά  αποτελέσματα  εάν προκύψει μια εκτεταμένη χαλάρωση δέρματος και μια αλλοιωμένη εικόνα προσώπου και σώματος. Με την πλαστική χειρουργική μπορούμε να επιτύχουμε αποκατάσταση της εικόνας μας και επιβράβευση των προσπαθειών μας.

Scroll to Top