Μεσοθεραπεία

προσώπου. Μια skin booster θεραπεία!

Τι είναι η μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία είναι μία ενέσιμη θεραπεία που έχει πάρει το όνομά της από το γεγονός ότι δρα στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Έχει την ικανότητα να αναζωογονεί βαθιά το δέρμα, παρέχοντάς του όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να ανανεώνει τα κύτταρά του και να διορθώνει τα σημάδια της γήρανσης. Το αποτέλεσμα; Θεαματική βελτίωση σε επίπεδο υφής, ενυδάτωσης, πάχους και φωτεινότητας του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία προσώπου, ή αλλιώς mesolift, ποντάρει σε συγκεκριμένα ενεργά συστατικά για να αναπαράγει τις ιδανικές συνθήκες ανάπλασης του δέρματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου, εφαρμόζεται ένα κοκτέιλ από βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία και υαλουρονικό οξύ που επιτρέπουν στο δέρμα να αναγεννηθεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεσοθεραπείας είναι ότι καταφέρνει να παρέχει τα πολύτιμα συστατικά της ακριβώς στα σημεία όπου είναι απαραίτητα, και ότι αυτά δρουν τοπικά χωρίς να διαχέονται στο υπόλοιπο σώμα. Έτσι, η δράση είναι τόσο εστιασμένη που όλο το όφελος είναι υπέρ του δέρματος.

Βήμα 1ο

Αρχικά, γίνεται μία αξιολόγηση από τον γιατρό για να διαπιστώσει την κατάσταση και τις ανάγκες του προσώπου σας. Σε αυτό το στάδιο, σας προτείνει το κατάλληλο κοκτέιλ μεσοθεραπείας που μπορεί να σας χαρίσει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αν κριθεί απαραίτητο, στο μίγμα της μεσοθεραπείας μπορεί να προστεθούν μερικές μονάδες μπότοξ ή μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέος για πιο ενισχυμένη antiaging δράση.

Βήμα 2ο

Καθαρίζεται το δέρμα σας από τυχόν ρύπους και μακιγιάζ, και στη συνέχεια σημειώνονται με ένα λευκό μολύβι τα σημεία και τα όρια των εγχύσεων. Εάν το επιθυμείτε, πριν την εφαρμογή της θεραπείας, μπορεί να γίνει χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, έτσι ώστε η αίσθηση από τα τσιμπήματα να είναι απολύτως ανεκτή.

Βήμα 3ο

Η μεσοθεραπεία προσώπου γίνεται είτε με ειδικές ατραυματικές μικροκάνουλες, είτε με πολύ λεπτές ενδοδερμικές βελόνες που δημιουργούν μικρούς πομφούς (σαν τσιμπήματα μέλισσας). Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνάει τα 10-15 λεπτά ανά περιοχή.

Βήμα 4ο

Στο τέλος της θεραπείας, το δέρμα καθαρίζεται καλά και, εάν το επιθυμείτε, ακολουθεί κάλυψη με ειδικό μέικ-απ. Είναι η στιγμή που μπορείτε να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας και να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πριν τη θεραπεία

  • Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, ιβουπροφένης και άλλων μη-στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για περίπου 7 ημέρες πριν τη θεραπεία, για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης μωλωπισμού ή αιμορραγίας.
  • Αποφύγετε τη χρήση καλλυντικών με 1% Retin-A τις τελευταίες δύο ημέρες πριν τη μεσοθεραπεία.
  • Τις προηγούμενες 4 βδομάδες, αποφύγετε τις θεραπείες απολέπισης του δέρματος με χημικά πήλινγκ.

Μετά τη θεραπεία

  • Για μερικές ώρες, οι πομφοί από τις εγχύσεις της μεσοθεραπείας μπορεί να είναι ακόμα ορατοί. Είναι φυσιολογικό. Θα υποχωρήσουν πλήρως το πολύ μέσα σε 24 ώρες.
  • Αν εμφανιστούν μελανίτσες σε κάποια από τα σημεία των εγχύσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά μία αλοιφή με arnica. Θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ημέρες.
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση αμέσως μετά τη θεραπεία.
  • Δεν συστήνεται η κολύμβηση σε πισίνα με χλώριο για 3-5 ημέρες.
  • Αποφύγετε την αποτρίχωση του προσώπου για τουλάχιστον 5 ημέρες.
  • Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακή προστασία με δείκτη SPF30+.
Scroll to Top