fbpx

VASER Lipo 360°

Kοιλιοπλαστική με ταυτόχρονη σμίλευση της κοιλιακής χώρας με λιποαναρρόφηση γράμμωση και τόνωση των κοιλιακών μυών

κρυολιπόλυση

Με τη μέθοδο λιποαναρρόφησης VASER Lipo 360°, απομακρύνεται το περιττό λίπος με στόχο να έχουμε επίπεδη και δυναμικά γραμμωμένη κοιλιά, σφριγηλά μπράτσα, ανορθωμένους γλουτούς (χωρίς τοπικό πάχος) ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται και η μυική αρχιτεκτονική του σώματος. Οι κοιλιακοί μύες, τα 6-packs και 4-packs, οι δελτοειδείς και ραχιαίοι μύες τονίζονται και το σώμα έχει τη γράμμωση για την οποία σε άλλη περίπτωση θα απαιτούνταν χρόνια και εντατική άσκηση.

Δημιουργείται έτσι πιο αθλητικό και γραμμωμένο σώμα. Παράλληλα με τη λιποαναρρόφηση γίνεται και λιπομεταφορα. Μεταφέρεται δηλαδή το λίπος που έχει αφαιρεθεί προσθέτωντας καμπύλες σε άντρες και γυναίκες όπου το χρειάζονται. Το ρευστοποιημένο πλέον ανεπιθύμητο λίπος απομακρύνεται από το σώμα μέσα από τις λεπτές αυτές κάνουλες με τρόπο πολύ πιο ατραυματικό, κάτι που αυξάνει αυτόματα την ασφάλεια και μειώνει το χρόνο αποθεραπείας.

Ποια είναι η διαδικασία της λιποαναρρόφησης Vaser Lipo 360°

Eξελιγμένη τεχνολογία

Η συσκευή VASER® χρησιμοποιεί την τεχνολογία των υψίσυχνων υπερήχων για να ρευστοποιήσει τις αποθέσεις λίπους. Η μοναδικότητα στο μηχανισμό δράσης της έγκειται στην ελαχιστοποίηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων μετεγχειρητικά.

Το εξελιγμένο σύστημα VASER Lipo 360° ουσιαστικά προσφέρει τα αποτελέσματα της πιο σύγχρονης μορφής λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής, αλλά με τον πιο ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Η επιτυχία του βασίζεται σε δύο παράγοντες: τη χρήση των υπερήχων και τις εξαιρετικά λεπτές και εύκαμπτες μικρο-κάνουλες που διαθέτει.

Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν το χειρισμό του συστήματος από έναν απόλυτα εξειδικευμένο στη λεπτή και ευαίσθητη φύση του πλαστικό χειρουργό, που θα έχει σχεδιάσει λεπτομερώς την επέμβαση και θα έχει μελετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε σώματος που έχει μπροστά του. Ο πλαστικός χειρουργός λοιπόν εισάγει τις εξαιρετικά λεπτές μικρο-κάνουλες του συστήματος μέσα από 2 ελάχιστες τομές (των 2mm) στην υπό θεραπεία περιοχή και με την ενέργεια των υπερήχων ρευστοποιεί το τοπικά συσσωρευμένο λίπος.

Έτσι το ρευστοποιημένο πλέον ανεπιθύμητο λίπος απομακρύνεται από το σώμα μέσα από τις λεπτές αυτές κάνουλες με τρόπο πολύ πιο ατραυματικό, κάτι που αυξάνει αυτόματα την ασφάλεια και μειώνει το χρόνο αποθεραπείας.

Παράλληλα, προσφέρεται ιδανικά και για λιπογλυπτική, αφού οι λεπτές και εύκαμπτες μικρο-κάνουλες λειτουργούν ως εργαλεία γλυπτικής που δίνουν τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να σμιλεύσει το σώμα και τους μύες στην περιοχή εφαρμογής, δημιουργώντας γραμμώσεις εκεί που πριν δεν υπήρχαν. Επίσης, λόγω της θερμότητας που εκλύεται κάτω από δέρμα κατά την εφαρμογή παρατηρείται κινητοποίηση των ινοβλαστών για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, κάτι που συνεπάγεται ελαφρά σύσφιξη της επιδερμίδας.

Ο Δρ. Νικόλαος Μαλτζάρης, εφαρμόζει αποκλειστικά τη μέθοδο λιποαναρρόφησης Vaser 4D High Definition, την πλέον εξελιγμένη και πρωτοποριακή μέθοδο που ξεκίνησαν οι αστέρες του Hollywood μεταμορφώνοντας το σώμα τους.

FAQ

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Με οριζόντια τομή λίγα εκατοστά πάνω από το εφήβαιο σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύπτεται από το εσώρουχο.

Παρασκευάζεται το κοιλιακό τοίχωμα εώς τις θωρακικές πλευρές πραγματοποιείται ενίσχυση σύσφιξη των ορθών κοιλιακών μυών και διόρθωση της διάστασης τους με ράμματα εάν συνυπάρχει χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος αφού τραβιέται προς τα κάτω και μεταφέρεται ο ομφαλός στην νέα του θέση.

Τοποθετούνται παροχετεύσεις που αποτρέπουν τη δημιουργία συλλογής υγρού μετεγχειρητικά.

Η παραμονή στην κλινική είναι περίπου μια με δύο ημέρες, με την πλειοψηφία των ασθενών να εξέρχονται την επομένη του χειρουργείου.

Μετά το χειρουργείο ο ασθενής φοράει ειδικό κορσέ για 3-4  εβδομάδες.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και εξυπηρετείτε στην καθημερινότητα του για 4-5 ημέρες στο σπίτι.

Ο ασθενής δεν πονάει απλώς νιώθει ένα αίσθημα τάσης λόγω της σύσφιξης των κοιλιακών μυών και ενόχληση στη γραμμή συρραφής του δέρματος.

Η αίσθηση αυτή υποχωρεί με την λήψη παυσίπονης θεραπείας.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 7-10 ημέρες και να οδηγήσει μετά από 15 ημέρες.


Πλήρης δραστηριότητα επανέρχεται σε 1 μήνα περίπου.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 1-2 εβδομάδες και εξαρτάται από τη φύση αυτής και την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου.

Εργασίες που δεν απαιτούν έντονη σωματική κόπωση χρειάζονται μικρότερο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.

Πλήρης δραστηριότητα, αθλητικές δραστηριότητες και άρση βάρους επιτρέπονται μετά το πέρας τεσσάρων εβδομάδων και η οδήγηση επιτρέπεται εφόσον απαλλαγούν εντελώς από κάθε αίσθημα ενόχλησης ή περιορισμού κινήσεων.

Προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην συνολική εμφάνιση του σώματος, και όταν αυτό δεν εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς, η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, με επεμβάσεις αποκατάστασης κήλης και τοποθέτησης πλέγματος, με μειωτική στήθους, αντιμετώπιση γυναικομαστίας στους άντρες, κλπ.

Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που επιλέγουμε για την αντιμετώπιση εντοπισμένης συσσώρευσης κοιλιακού λίπους, τόσο στην πρόσθια επιφάνεια, όσο και στις πλάγιες κοιλιακές περιοχές, όταν δεν συνυπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και οι κοιλιακοί μύες είναι σε καλή κατάσταση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα.

Σε περιπτώσεις όμως όπου η χαλάρωση του κοιλιακού δέρματος είναι εμφανής, καθώς και σε περιπτώσεις που οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να διατηρήσουν τον τόνο τους (π.χ. μετά από εγκυμοσύνες, μεγάλες αυξομειώσεις βάρους κλπ.), τότε η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Η επέμβαση θεωρείται ασφαλής και το ποσοστό επιπλοκών είναι πάρα πολύ μικρό όταν τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες κατάλληλης προετοιμασίας της χειρουργικής επέμβασης.

Όπως σε κάθε  χειρουργική επέμβαση είναι δυνατόν να συμβούν «επιπλοκές» και στην κοιλιοπλαστική.

Δεν είναι συχνές και αναφέρονται όπως :

  • Συλλογή ορώδους υγρού (seroma). Συνήθως απορροφάται από μονό του, μερικές φορές όμως χρήζει να παροχετευτεί.
  • Επιμόλυνση τραύματος, που αντιμετωπίζεται με τη χρήση αντιβιοτικών.
  • Σε διαβητικούς ασθενείς ή καπνιστές είναι δυνατόν να παρατηρηθεί καθυστερημένη επούλωση του τραύματος, γι’ αυτό το λόγο συνιστάται διακοπή καπνίσματος για περίπου ένα μήνα πριν τη χειρουργική επέμβαση.
  • Θρόμβωση των φλεβών των κάτω άκρων, η οποία συνήθως εμφανίζεται όταν ο ασθενής δεν κινητοποιείται άμεσα μετά το χειρουργείο.
  • Μετεγχειρητικές ουλές. Δύσμορφες, Υπερτροφικές-ατροφικές ουλές, χηλοειδή, δεν συναντώνται συχνά, αλλά αν συμβούν αντιμετωπίζονται με συντηρητικές είτε χειρουργικές μεθόδους.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης μπορεί να είναι μόνιμα, ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση , και εφόσον ο ασθενής δεν υποβάλλει το σώμα του σε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Ο καλός προεγχειρητικός έλεγχος, η φυσική εξέταση, ο σωστός σχεδιασμός της επέμβασης και η κατάλληλη τεχνική που θα επιλέξει ο Πλαστικός Χειρουργός αποτελούν την εγγύηση του αποτελέσματος.

Το κόστος της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής εξαρτάται από την έκταση της χαλάρωσης του δέρματος και της διάστασης των κοιλιακών τοιχωμάτων και από το κατά πόσο ο/η ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί mini ή κλασική κοιλιοπλαστική.

Το τελικό κόστος της επέμβασης καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη, όπου θα αναλυθούν διεξοδικά οι λεπτομέριες της επέμβασης και οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου.

Κλείστε το διαγνωστικό ραντεβού σας!
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γράψτε μας τη θεραπεία που σας ενδιαφέρει. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να προγραμματίσουμε το ραντεβού σας με τον Δρ. Νικόλαο Μαλτζάρη | Πλαστικό Χειρουργό. Σας ευχαριστούμε!
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Scroll to Top