Μεταμόσχευση Μαλλιών

Αντιμετώπιση Αλωπεκίας

A New Hairline for a New You

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι σήμερα δημοφιλής αισθητική θεραπεία και αφορά άνδρες και γυναίκες αποκαθιστώντας την ανδρογενετική και τη μετατραυματική αλωπεκία στο τριχωτό της κεφαλής και τα φρύδια με σκοπό την επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος με τη μέγιστη δυνατή πυκνότητα, ομοιόμορφη και πλήρη κάλυψη του τριχωτού της κεφαλής.

Πραγματοποιείται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία.

Οι προτάσεις μας στη μεταμόσχευση μαλλιών για έναν νέο και με αυτοπεποίθηση, εαυτό σας!

Είναι σε όλους γνωστό και κατανοητό ότι σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει ο σχεδιασμός της διάταξης και τοποθέτησης των νέων τριχοθυλάκων!

Γίνεται εξατομικευμένη ψηφιακή κεφαλομετρική καταγραφή σε κάθε έναν ξεχωριστά, ώστε να εξατομικευθεί ο σχεδιασμός της νέας σας τριχοφυΐας.

Σχεδιάζουμε μοντέρνες φυσικές πρόσθιες μετωπιαίες γραμμές (hairline) και ακολουθούμε με απόλυτη ακρίβεια την φυσική διάταξη των νέων θυλάκων στο τριχωτό της κεφαλής.

Επίσης, τηρούμε απόλυτα την κλιμακωτή διαβάθμιση της πυκνότητας των μαλλιών από εμπρός και προς τα πίσω, ώστε να καταφέρουμε για εσάς ένα  απόλυτα φυσικό και πλούσιο αποτέλεσμα.

Τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Τεχνική FUT

Strip Micro-Strip (Follicular Unit Transplantation)

Η λήψη των τριχοθυλακίων γίνεται με χειρουργική τομή και αφαιρείται λωρίδα τριχωτού από το πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής (ινιακή και κροταφική περιοχή υψηλής πυκνότητας) και στη συνέχεια υπο μεγένθυση ακολουθείται διαχωρισμός των τριχικών μοσχευμάτων και μετεμφύτευση στη λήπτρια περιοχή.

Τεχνική FUE

FUE (Follicular Unit Extraction)

Με τη μέθοδο FUE κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται μεμονωμένα και διάσπαρτα με ειδικό κυλινδρικό κοπτικό εργαλείο μικρής διαμέτρου μεγέθους περίπου 0,1 mm από διαφορετικές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής και στη συνέχεια μετεμφυτεύεται στη λήπτρια περιοχή.

Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών αποτιμάται σε τριχοθυλάκια και όχι σε τρίχες καθώς τα τριχοθυλάκια μπορεί να είναι μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα ή τετράτριχα. Ο τελικός αριθμός των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν καθορίζεται από τη δότρια περιοχή (πυκνότητα τριχοφυΐας) και την επιλεγμένη μέθοδο μεταμόσχευσης. Ανά συνεδρία μπορούν να μεταφερθούν έως και 3000 τριχικά θυλάκια, περίπου 9000 τρίχες.

Τα νέα τριχοθυλάκια σε μερικές μέρες προσλαμβάνονται στη νέα τους θέση και αποπίπτουν την τρίχα τους και σε μερικές εβδομάδες οι νέες τρίχες μεγαλώνουν φυσιολογικά.

Τα πρόσφατα μεταμοσχευμένα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται σε περίπου 10 εβδομάδες. Είναι αρκετά μακριά ώστε να καλλωπιστούν σε περίπου 6 μήνες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα αναπτυχθούν πλήρως σε ένα έτος.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE έναντι της παλαιότερης τεχνικής FUT ή Strip, είναι πολλά και σημαντικά, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της πρώτης και στο σταδιακό εκτοπισμό της δεύτερης. H μεταμοσχευση μαλλιων FUE υπερτερεί σε σχέση με την τεχνική FUT-Strip, επειδή:

Ελάχιστα επεμβατική (minimally invasive)
  • πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και επιτρέπει την άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.
Ελάχιστη έως καθόλου αιμορραγία
  • Δεν προκαλεί γραμμικές ουλές ή σημάδια στην περιοχή λήψης των μοσχευμάτων (δότρια περιοχή).
  • Ελάχιστο έως καθόλου πόνο μετά τη συνεδρία.
  • Δεν απαιτεί συρραφή τραύματος στη δότρια χώρα της μεταμόσχευσης μαλλιών, επομένως ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες λοιμώξεων, φλεγμονής ή διάσπασης του τραύματος.
Ομοιόμορφο αποτέλεσμα
  • Επιτρέπει την ομοιόμορφη χρήση της δότριας περιοχής, από όπου και λαμβάνονται  τα μοσχεύματα.
  • Επιτρέπει τον ακριβή υπολογισμό του αριθμού των τριχών που θα συλλεχθούν διατηρώντας τα αποθέματα της δότριας χώρας, ώστε αυτή να επαναχρησιμοποιηθεί σε περίπτωση μελλοντικής  συνεδρίας.
Ασφαλής
  • Παρουσιάζει μικρή έως μηδενική πρόκληση επιπλοκών (π.χ. οίδημα μετώπου, θυλακίτιδα).
  • Επιτρέπει τη διενέργεια εκ νέου εμφύτευσης μαλλιών στο μέλλον, αν χρειαστεί.
  • Επιτρέπει τη λήψη τριχοθυλακίων από διάφορες περιοχές του σώματος, όπως στήθος, πλάτη, γένια, χωρίς να προκαλεί σημάδια.
  • Είναι ιδανική τόσο για μικρές περιοχές (φρύδι) όσο και για μεγάλες περιοχές, χωρίς τη δημιουργία γραμμικών ουλών.  Αντίθετα, με την μέθοδο FUT λαμβάνεται ολόκληρη λωρίδα δέρματος  – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ασθενή (πόνος, σημάδια, αιμορραγία) – ακόμα και για εμφύτευση σε μικρές περιοχές.

Επανακτήστε την Αυτοπεποίθηση σας!!!

μεταμόσχευση μαλλιών - αντρικές θεραπείες προσώπου - σώματος - πλαστική χειρουργική
[contact-form-7 id="0994e9d" title="Φόρμα επικοινωνίας"]
Scroll to Top